NEDERLANDS

PRESENTATIE

La Chèvre Verte is een geitenboerderij met kaasmakerij en particuliere verkoop. Geopend voor publiek, beschikt deze over een boerderijcamping (Gîte de France) en verwelkomt ook kinderen.

Het gehuchtje Marlieu (gemeente Bouvesse Quirieu), gelegen aan de rand van l’Isle de Crémieu en behorend tot Pays des Couleurs, heeft uitzicht op de bergen van de Bugey.


DE BOERDERIJ

De 45 geiten worden natuurlijk gevoederd met gras, groene klaver of hooi, afhankelijk van het seizoen, evenals gerst, een product van onze bodem.


 


Met hun melk maken we kaas die we verkopen op de markten van Crémieu en Montalieu, en ook op de boerdeij zelf. We hebben ook enkele varkens die we grootbrengen met de restmelk van de kaas. Hi-Han et Clochette, onze ezels, zijn altijd bereid om ons een klein ezeltje te bezorgen.


LEERZAAM BEZOEK
 Anderen deelgenoot maken van onze passie van het boerenberoep is erg belangrijk in een tijd waarin het aantal boeren alsmaar afneemt. Daarom worden kinderen gedurende een dag of halve dag ontvangen om ‘boer’ te komen spelen. Ze geven de geiten eten, melken de geit Mammoes en mogen hun eigen kaas maken. Het bezoek aan de andere dieren en een wandeling om de gewassen te leren kennen zijn de hoogtepunten van de dag.

The essential notions of herbivores, ruminants, and mammals are explained in a simple and easy to understand manner according the children’s levels.

BOERDERIJ CAMPING

Op een groot schaduwrijk veld, pal paast de melkstal, kan zowel stadsmens als natuurliefhebber tot rust komen en genieten van het plattelandsleven.


In een gemoedelijke sfeer, kan men een duik nemen in het zwembad, een spelletje jeu-de-boules spelen of een ping-pongwedstrijd houden. Of wandel- en fietstochten maken op de gemarkeerde paden rond Marlieu of struinen op de locale markten. Keuze te over voor de campeerder! Tenzij u natuurlijk liever gewoon helemaal niets doet bij het getjilp van de vogeltjes!


Ziehier onze tarieven voor een nacht :
Kampeerplaats + auto: ..................6 €
Persoon :...............................5 €
Kinderen (3 to 10 yaar).................. 3 €
Toeristenbelasting .................................... ingesloten
Elektriciteit :.........................................3,50 €

Gratis ter beschikking gestelde lava wasgoed en ijskast van de kampeerders.
Warme douche omvat in de prijs.

Het is verkieslijk om te reserveren.

Stichting Vrije Recreatie

La chèvre verte
Marie-Christine MOLY
Marlieu 38390 BOUVESSE
GPS : N.: 45°47 1109 / E./ 5°24 3942
Tél.: 04.74.88.49.92